lördag 21 september 2013

Filippinerna


F i l i p p i n e r n a

En kall, j***a marsdag, minusgrader, snö, tidig morgon. En less Eva-Karin och en ännu mer less Sofie. I vanliga fall leder det till en vinkväll för att glömma vardagens tristess i ett kallt och mörkt Umeå. Men inte denna gång. Denna gång ledde det till en bokad flygbiljett till Filippinerna. 

S Å  M Y C K E T  B Ä T T R E

Vår tanke där och då var kritvita stränder, turkosblått vatten och sol i massor. Slappa dagar på stranden som avslutas med en kall öl vilandes i en hängmatta samtidigt som man ser solen gå ned.

Nu efter research, främst via allas vår favorit G O O G L E, och via Sofies favorit (och säkert även fler) L O N E L Y  P L A N E T inser vi att det finns så mycket mer att utforska. Vad sägs om Mount Mayon, där vi kan få chansen att klättra uppför en aktiv vulkan eller simma med valhajar i Donsol. På Bohol kan man se söta små spökdjur (Tarsier) och där finns det kullar som kallas Chocolate hills, chokladkullarna, bara namnet får en ju att inse att det är ett MUST SEE. El nido, strandparadiset alla pratar om, på samma ö, Puerto Princesa Underground River, så häftigt!

Som ni förstår längtar vi, enligt min Big Day countdown är det nu

51 dagar 19 timmar 57 minuter 30 sekunder

tick tack tick tack...











lördag 14 september 2013

Inspiration - Indonesien - Java & Bali















Ijen Plateau - Borobudur - Pura Tanah Lot temple - Pura Ulun Danau lake temple - 
Bromo-Tengger-Semeru National Park - Carrot Plantation - Mount Rinjani - Pacitan 

fredag 6 september 2013

Bokat och klart!

Med endast 66 dagar kvar är nu äntligen alla biljetter bokade och betalda. Rutten blir följande;

12 november Stockholm-Manila
2 december Manila-Singapore
5 december Singapore-Jakarta
26 december Bali-Bangkok
14 januari Bangkok-Stockholm

Efter 5 terminer på Umeå universitet kände vi att nu är det nog. Nu behöver vi göra något annat än Lindellhäng, akademiska kvartar, dugga- och tentaplugg, rapporter, vetenskapliga artiklar, E-pub besök. För att ni ska bli extra inspirerade (LÄS avundsjuka) tänkte vi ge er möjligheten att följa med oss på resan genom denna blogg. Vi kommer bjuda på allt ifrån tempelsightseeing (kanske blir buddhister), dykning med valhajar (kan ev vara slut på blogginlägg efter det...) och SJÄLVKLART ett besök på det legendariska Raffles Hotel.


No matter how serious life gets, you still gotta have that one person you can be completely stupid with