onsdag 30 oktober 2013

Malaria? Pass på den


Nu är det inte långt kvar alls, 12 dagar för att vara exakt. Det börjar bli dags att se till att alla bitar faller på plats, är en del att tänka på när man är ute å reser i 9 veckor i 4 olika länder. Pengar ska växlas, 1 bankkort ska bli 2. Vis av erfarenhet vet vi att bankkort lätt slutar fungera och då kan det vara en bra ide att ha 2 med sig. Vi vet också att det inte alltid är så att bankomater fungerar och då är kontanter en bra plan B. Så vi har under denna vecka bockat av en del på checklistan.

Var och hämtade ut Malarone idag, malariatabletter. Både Flugan och jag säger pass till malaria. Vill helst undvika det. 12 dagar. Det närmar sig

tisdag 22 oktober 2013

Publish blog posts on the go

Nedräkningen är i full gång, 19 dagar kvar tills vi står på Arlanda och tackar Sverige för denna höst innan vi flyger iväg mot Peking.

För att kunna dokumentera vår resa på bästa sätt har vi skaffat blogger i vår iphone! På så sätt kommer det bli enkelt att blogga när det finns tillgång till Wi-Fi.

Ytterligare nyheter är att vi äntligen har bestämt hur vår Thailandsvistelse kommer att se ut. Så nu är det fritt fram för alla som vill haka på att ställa in sina planer efter oss, hehe. Vi landar i Bangkok den 26 dec och kommer då förhoppningsvis ta oss med nattbuss ner till Krabi. Vi har bokat ett hostel i Aonang Beach, vilket enligt säkra källor är en bra ort att göra dagsutflykter ifrån



!

Stressen pga ett rafflande flygkaos botas bäst med lyxhotell över jul


Den 17e oktober fick vi ett hemskt besked. Ett besked vi inte visste hur vi skulle hantera, eller ja... en av oss fick mer panik än den andra... vi nämner inga namn men... vårt flyg till Manila blev inställt.

I N S T Ä L L T ! ! !


"Air China har ställt in flyget den 12 november från Arlanda som ni var bokade på. Ett nytt datum måste bokas in. Observera att ingen ändring är gjord, platstillgång kan ej garanteras."

Ok. ingen platstillgång kan garanteras var väl det som blev den avgörande stressfaktorn för oss. Sagt och gjort, det vara bara att försöka boka en ny biljett, i mån av plats. Blev ett par stressfyllda dagar innan beskedet äntligen kom. Vi fick plats på ett flyg från Arlanda den 11e november, så vi har tjänat 1 dag!

Såhär i efterhand, när vi har lugnat ner oss lite måste vi ändå säga att vi är rätt nöjda, vi får ju 1 dag extra i Filippinerna

Tack Air China, vi gillar er rätt bra ändå :)

Nu till lite trevligare nyheter, vi har bokat 4-stjärnigt hotell 2 nätter över jul i Kuta, Bali. Vet inte hur Ni alla här hemma kommer spendera julen men vi känner att om vi måste kompromissa med en julbords-, julklapps-, julgrans-, tomte-, familje, glögg- och snölös jul så har vi ett rätt bra alternativ. Utsikt, pool, värme, massage, sol och självklart varandra <3





måndag 7 oktober 2013

35 dagar 21 timmar 15 minuter 50 sekunder

Det är okej att börja räkna ner nu

T R E T T I O F E M 

dagar kvar bara! 

Hur gick det till? Tiden bara springer iväg. Det är föreläsningar, seminarium, workshops, duggor, tentor, inlämningar, möten, träning, middagar . . . Men det är bra, tiden får gärna gå fort nu så länge den saktar in lagom till avfärd. Vi vill hinna njuta när vi är iväg.

En inspirerande bild innan det är dags att ta tag i vardagens måsten



torsdag 3 oktober 2013

Vi är med barn!

Och det är inte vilket barn som helst. Det är den härliga, mysiga och helt fantastiska pojken Mattias Lundberg som ÄNTLIGEN har tagit sitt förnuft till fånga och bestämt sig för att hänga med oss till Filippinerna!

Vi vet att det var Pärlans dagliga "teaser" som skickades till Mattias, även kallad Piff, som gjorde att han äntligen bokade en biljett till paradiset.