lördag 30 november 2013

Scarface skrämmer fläcken

Så var det dags, dags att lämna Langkawi och ö-livet bakom oss och bege oss mot sightseeing i Melakka. 

Vi har haft fantastiska dagar. Solat. Badat. Hittat en indisk vän på hörnet som försett oss med väldigt god mat. En rätt endast 9 kr. Galet. Det är galet billigt.

Linbanan på langkawi fick ett besök av oss, utsikten var magisk och färden upp var något av en upplevelse. Flugan stod stolt upp medan Pärlan och Piff klamrade sig fast i sätena och bad till högre makter om att komma helskinnade upp.




Piff. Happy to be alive.

Vårt hostel. Soluna. Har bjudit på många skratt och galna händelser. En av de mest minnesvärde är Piffs (numera kallad Fläcken) möte med Scarface. Katten med ett öra som tydligt visar vem som bestämmer. Tur att både Flugan och Pärlan kan agera livvakter.


Notera de vassa huggtänderna som Scarface visade Fläcken.

Nu pick-up, sedan färja för att slutligen sätta oss på nattbussen ner mot Melakka. I lyxbussar med sängar till säten. Vi ser framemot en natt på vägen. 

Glad första advent till Er alla där hemma!



fredag 29 november 2013

Full finska + sovsal = sömnlös natt

Vad ska man säga, att sova i "dorm" har sina nackdelar. Speciellt om det bor en finska vid namn Mia i samma sal. Vår första natt på vårt nya hostel kommer vi sent glömma... Att försöka sova när en högljudd amerikan kommer in släpandes på en galet full finska är i princip omöjligt. När sedan finskan vägrar stanna i sängen trots att hon inte kan stå upp på egen hand, inte hålla upp huvudet utan hjälp och sluddrar osammanhängande om att hon inte är full och vill följa med ut igen, ja då förstår ni att vi alla är klarvakna och iaktar med irration det drama som utspelar sig framför våra ögon. När de slutligen får henne att stanna i sängen (efter att hon rymt typ 10 ggr) inser finska Mia att hon är full och mår dåligt. Att försöka somna till ljudet av någon som spyr, det går inte. Så, när finska Mia ÄNTLIGEN däckat, ja då kommer tripp, trapp, trull resten av fyllegänget hem och vi inser att, ja det är lika bra att kliva upp då kl är efter 06 och nattens sömn är lika med noll.

Tur att dagen bjöd på fint väder, god mat, trevligt sällskap (utan galna roomies) och en kväll med gott rött vin! Så ja, vi har det bra och ja vår finska, hon har bytt hostel, så nattens sömn, den är förhoppningsvis räddad!






onsdag 27 november 2013

Livet på Ön rullar på

Vårt tidigare hostel här på Langkawi blev över en natt fullbokat, vad skulle vi ta vägen? Alternativet var en möglig bungalow eller det lilla gästhuset som låg ett stenkast iväg från vårt gamla hostel. 

Vi möttes av en trevlig kille som genast visade oss runt och vi slog till (vi kan väl säga såhär att totalsumman per person för tre nätter blev 102 kr) För att ni ska få en bild av hur mysigt vi har det kommer ett litet bildregn.




Mattias fick en straight royal flush när vi spelade Chicago!

Dagen fick sedan en rafflande start då vi träffade på en yogaguru från USA som bjöd in oss på träning på stranden. Två timmar av yoga senare ligger Piff utslagen och halvt döeende. Vi hoppas dock på att övertala Piff att ge yoga en till chans! Pärlan och flugan kommer att ta varje tillfälle för att få vara med och yoga igen.

Här på hostlet kryllar det av katter. En individ är sökande och jamar konstant, en annan har bara ett halvt öra totalt och de andra chillar mest.



Senaste uppdatering i planerna är att vi stannar kvar här på vår härliga ö tills lördag kväll då vi sedan tar nattbussen till Melacka. Där planerar vi att vara i två dagar innan det blir avfärd mot Singapore.

Over and out
Patrullen


tisdag 26 november 2013

Robinson, avsnitt 1

I kvällens avsnitt möter vi de 3 deltagarna; Piff, Flugan och Pärlan, som tävlar om den åtråvärda pokalen i årets expedition av Robinson 🌴


Snabbt tar Piff täten och samlar palmblad för att bygga ett läger, Flugan å Pärlan tar igen i solen..


Dagens tävling: kast med stor och liten kokosnöt. Vi kommer inte presentera reglerna i denna prestigefyllda tävling, det ligger under strikt sekretess.

Pärlan tog ledningen och höll den hela vägen i mål, även om Piff gjorde allt för att sabotera genom att spräcka kokosnöten. Flugan insåg att Pärlan skulle vinna denna immunitetstävling och fann sig snabbt och gjorde för att skapa en pakt...

Matinsamlingen tog Piff och Flugan ansvar för, Pärlan vaktade samtidigt lägret mot inkräktare (läs apor). 

När det var dags för öråd, höll pakten och Piff var den som fick lämna Robinson denna vecka.


Det ville han inte och försökte klättra upp i en Palm för att slippa bli hemskickad.

Det var allt från kvällen avsnitt från Chili Beach, Malaysia. Hoppas ni är med oss nästa vecka då Flugan och Pärlan fortsätter kampen om titeln som årets Robinson.


söndag 24 november 2013

Langkawi, äntligen rofyllt ö-liv

En 3-timmars båtfärd med lokal färja tog oss från gränderna i Georgetown. Penang, till stränderna i Langkawi. 

En trevlig taxitur senare anlände vi till The cottage Langkawi, vårt hem för de närmsta dagarna. Första intrycket av Cenang Beach; rofyllt lunkande människor med ingen stress i världen.

Vi vaknade morgonen efter och möttes av en grå himmel. Flugan föreslog en vespa tur och Pärlan var inte sen att haka på. Sagt och gjort, en vespa hyrdes och efter att ha "raggat" upp två killar från Kamerun som bor på vårt hostel började vi färden mot "the seven waterfalls", "the black Beach" och "mount Raya". Fördelen med att ha två personliga guider är att slippa kartläsningen. 

Efter några svajiga vänster- och högersvängar (de kör ju för tusan på fel sida här) började vi få in stilen och vespa-turen blev en fantastisk upplevelse av frihet på vägarna. När sedan utsikten från våra olika sights var makalös och solen kröp fram, ja då  var känslan underbar. 




Som ni ser börjar färgen så sakta komma :) we love it!

Idag när vi vaknade möttes vi av en lika grå himmel, men när (äntligen) Piff (aka Mattias) dök upp verkade han tagit med sig solen och efter en rask frukost tog vi sikte på playan. 


Dagen har varit helt fantastisk! Solen har bränt och vattnet har svalkat. Flugan gick på snäck-jakt och Piff fick placeras i skuggan efter en del röda inslag (Läs han trodde han kunde slippa undan solkrämen i ett tappert försök att hinna ikapp vår brunhet).


Middag bestående av fräscha musslor och räkor tillagade med thailändsk touch blev ett perfekt avsluta på en underbar semesterdag. Ö-livet börjar färga av sig på oss och lunket börjar infinna sig även hos oss.

torsdag 21 november 2013

Date night

Då planen att åka iväg till standen eliminerades av det regniga vädret, valde vi att dra på oss våra regnponchos och prova på en turistaktivitet - penang hill. 

Det var vi, skolbarnen som var klädda i olika kepsfärger och kineserna som flockades runt tåget som skulle ta oss till toppen. Det var en spännande resa där  tåget lutade nästan 80 grader, världens brantaste tågbana. Utsikten från toppen var till en början magnifik innan molnen invaderade och regnet ökade i intensitet. Vi valde att gå på en promenad, kartan överensstämde inte som vanligt och turen i regnet blev lägre än förväntat. Det samtidigt som kepsbarnen åkte förbi i golfbilar och skrek på oss, inte så uppskattat. 

På eftermiddagen besökte vi vårt stammisfik där vi nu är kända och får en fantastisk service. 


Vi bestämde att vi skulle ta ett glas vin på vägen hem. Det blev mer än så, hehe. En flaska pinot grigio senare och några rundor yatzy blev vi hungriga. menyn var helt fantastisk men det slutade med chefs choice som var några smårätter och det smakade underbart. 



Date kvällen slutade inte här. Hemma bytte vi om och tog sedan sikte mot skybaren i penang. Här njöt vi av utsikten trots blåsten. Vi lyckades även charma managern och vi kan väl avslöja att det blev en billig och blöt kväll ...


tisdag 19 november 2013

Penang, staden med stort P

Penang, Malysias pärla. Det känns som vi funnit en skatt, en alldeles underbar skatt med mysiga trånga gränder, street art som fascinerar, vita stränder med mjuk härlig sand och caféer i varje hörn.

Dagens äventyr bestod av en resa med den lokala bussen till Batu Ferrenghi, ett strandsamhälle, där vi snabbt fann oss tillrätta. Det hade allt vi krävde i form av en vit lång strand, klarblå himmel och ett svalkande hav. 


Dock är det så att allt har ett pris. Dagens? Bränd baksida, bränd framsida. Vi kan konstatera att en gång räcker inte, även om solskyddsfaktorn är 50! 

En stor kaffe, ett par magazines och 2 h slappande i mjuka soffor var precis vad vi behövde efter en krävande dag på stranden. Tack Gloria Jean.

Middag i ett gatuhörn, funkar alltid.


Flugan är nöjd med sin fried rice, kan bero på att hon, efter typ 3 dagars förkylning, äntligen börjar känna några smaker igen...


Och, vänta, Piff har äntligen landat i Manila, snart är han hos oss! Bara ett par få dagar kvar. Och Piff: vi har en överraskning till dig när du kommer...



söndag 17 november 2013

Ormen Olle

Hiking stod på dagens agenda. Vår guide Jason förde oss genom Mossy forest och upp mot toppen Gunung Jasar. På vägen förklarade han allt om växtligheten i Cameron Highlands regnskog och även mycket om urbefolkningen och kulturen här uppe i bergen. 


på vägen ner igen (som vi för övrigt trodde skulle vara betydligt lättare än stigningen upp) fick erfara att regnet gör små stigar i skogen väldigt hala. Men det går fortare att glida ner än att gå! Dock, dam dam dam, träffade vi på en oväntat kompis, eller fiende, allt är lite oklart. Ormen Olle valde att korsa vår väg och hindra Flugan från att passera och ansluta till Pärlan och guiden Jason. Skilda från varandra stod vi där helt villrådiga med Olle i centrum. Skräckslagna (Läs Flugan) väntade vi tills Jason petat bort Olle med sin promenadkäpp och vi lugnt fortsätta vår färd ner mot Cameron teaplantation. Utsikten som mötte oss när vi kom ut från Mossy forest var fantastisk och tyvärr svår att fånga på bild. 



Väl hemma, och totalt slut efter vår 4,5 timmes hike, tog vi en kaffe på ett mysigt nyöppnat malaysiskt café. (Observera att två kaffe var dyrare än den indiska middag vi åt senare på kvällen)


Idag rullar bussen vidare mot multikulturella Penang, som alla höjer till skyarna! Vi är mycket förväntansfulla! 

XXO thepearlandthefly 

lördag 16 november 2013

Svindlande höjder och monsunregn

Kuala lumpur till Cameron highlands by bus. De vet verkligen hur man ska åka buss i Malaysia, endast 3 säten per rad innebär enorma fåtöljer till sittplatser. Det är som att du har en hel tron för dig själv! I 4 timmar kände vi oss som kungar och både Flugan och Pärlan sov hela vägen.


Väl framme ersattes den tryckande hettan av ett mer kyligt klimat då vi befinner oss 1682 meter över havet. Skönt tänkte vi, men framåt kvällen när ett monsunregn svepte in över bergen saknade vi Kuala Lumpurs tropiska hetta.

 
Vi bor på Fathers Guesthouse, ett hostel vi verkligen rekommenderar för kommande resenärer (minus en väldigt irriterande amerikan). Något vi uppskattar lite mindre är tuppen som tydligen anser att alla ska kliva upp kl 05. För han gal varannan minut efter det. Lite tidigt tyckte och kommer efter vår hike idag att gå på jakt efter en slangbella. Passa dig tuppen! 

Dagens möte: tysken med fru som bor på vårt hostel. De reser för att (som de kallar de) leva som de lokala på varje plats de kommer. De hade ingen riktigt förståelse vårt flängande. Han blev även ytterst förnärmad när Pärlan frågade vilken närmaste stora tyska stad de kom ifrån. Han röt till: Bremen, Bremen! Vi fick lov att lugna ner honom med att vi hört om Bremen men inte uppfattat vad han sa första gången. Skönt att hur hans ansiktsfärg gick från lysande rött till en mer neutral ton. Galen tysk? OBS! Han är i bergen, men kan inte gå på hike då han både är väldigt stor och går med käpp.

fredag 15 november 2013

Tripp trapp apa


Dagen har varit fylld med spänning och aktiviteter. Vi har vandrat i Little India, en succé tänker ni, not so much tänker vi. Vi har svettats efter att ha vandrat 272 trappsteg upp till (OBS! Enkelväg) till Batu Caves vilket sannerligen var en upplevelse bland alla apor och små tempel. Att åka tåg går som på räls och thaimassage i Malaysia är att rekommendera. En öl på det så har ni vår dag!



torsdag 14 november 2013

Kuala Lumpur by fot

Klockan ringde kl 09.30 för att vi skulle hinna med en gratis frukost på vårt hostel, 12.02 klev vi upp. Jetlag? 

Det blev ingen gratis frukost men en grymt god lunch på ett hak i närheten av vårt hostel. Nasigoreng och en nudelrätt som varken går att uttala eller stava till. 

Sedan gjorde vi KL by fot, vi har idag vandrat från kl 13 till kl 23 och sett massor!! KL Tower, Twin towers, National Gallery, Space observatorium, Bird park (och nej, vi gick inte in eftersom Pärlan är galet rädd för fåglar), monument, stora shopping-malls, otaliga McDonalds M och för att inte nämna Starbucks (såklart blev det en kaffe där idag med)



Dagens händelse: Pelle Svanslös som tackade nej till båda sojamjölk och vatten när vi försökte bjuda honom. Otacksam?


Dagens händelse 2: den japanska damen som bar på en "the carry potty". Vi trodde inte våra ögon, men det är sant. Hon bar runt på en potta som att det var en dör vanlig handväska.

Fyra trötta fötter och ett skoskav tackar KL för en fantastisk dag, alla är så himla trevliga här. Vi avslutar med ett citat: Le mot världen och världen ler tillbaka. Så känns det idag :)


onsdag 13 november 2013

Manila


Hej! Vi sov till 14 lokal tid och sedan drog vi på oss sommarkläderna och vandrade ut i värmen. Vi åt mat på ett lokat ställe och började sedan kampen för att få en flygbiljett. Efter mycket sökande fick vi en biljett som tar oss från Manilla till Kuala Lumpur. Därifrån är planen att ta en buss till Koh Lipe aka Thailands Maldiverna, vi återkommer med bild på plats.
En bild på pärlan och på vårt hostel, Green mango in. Väldigt trevlig personal! Pärlan säger "passa er filippinos, här kommer jag"