lördag 16 november 2013

Svindlande höjder och monsunregn

Kuala lumpur till Cameron highlands by bus. De vet verkligen hur man ska åka buss i Malaysia, endast 3 säten per rad innebär enorma fåtöljer till sittplatser. Det är som att du har en hel tron för dig själv! I 4 timmar kände vi oss som kungar och både Flugan och Pärlan sov hela vägen.


Väl framme ersattes den tryckande hettan av ett mer kyligt klimat då vi befinner oss 1682 meter över havet. Skönt tänkte vi, men framåt kvällen när ett monsunregn svepte in över bergen saknade vi Kuala Lumpurs tropiska hetta.

 
Vi bor på Fathers Guesthouse, ett hostel vi verkligen rekommenderar för kommande resenärer (minus en väldigt irriterande amerikan). Något vi uppskattar lite mindre är tuppen som tydligen anser att alla ska kliva upp kl 05. För han gal varannan minut efter det. Lite tidigt tyckte och kommer efter vår hike idag att gå på jakt efter en slangbella. Passa dig tuppen! 

Dagens möte: tysken med fru som bor på vårt hostel. De reser för att (som de kallar de) leva som de lokala på varje plats de kommer. De hade ingen riktigt förståelse vårt flängande. Han blev även ytterst förnärmad när Pärlan frågade vilken närmaste stora tyska stad de kom ifrån. Han röt till: Bremen, Bremen! Vi fick lov att lugna ner honom med att vi hört om Bremen men inte uppfattat vad han sa första gången. Skönt att hur hans ansiktsfärg gick från lysande rött till en mer neutral ton. Galen tysk? OBS! Han är i bergen, men kan inte gå på hike då han både är väldigt stor och går med käpp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar