söndag 17 november 2013

Ormen Olle

Hiking stod på dagens agenda. Vår guide Jason förde oss genom Mossy forest och upp mot toppen Gunung Jasar. På vägen förklarade han allt om växtligheten i Cameron Highlands regnskog och även mycket om urbefolkningen och kulturen här uppe i bergen. 


på vägen ner igen (som vi för övrigt trodde skulle vara betydligt lättare än stigningen upp) fick erfara att regnet gör små stigar i skogen väldigt hala. Men det går fortare att glida ner än att gå! Dock, dam dam dam, träffade vi på en oväntat kompis, eller fiende, allt är lite oklart. Ormen Olle valde att korsa vår väg och hindra Flugan från att passera och ansluta till Pärlan och guiden Jason. Skilda från varandra stod vi där helt villrådiga med Olle i centrum. Skräckslagna (Läs Flugan) väntade vi tills Jason petat bort Olle med sin promenadkäpp och vi lugnt fortsätta vår färd ner mot Cameron teaplantation. Utsikten som mötte oss när vi kom ut från Mossy forest var fantastisk och tyvärr svår att fånga på bild. 



Väl hemma, och totalt slut efter vår 4,5 timmes hike, tog vi en kaffe på ett mysigt nyöppnat malaysiskt café. (Observera att två kaffe var dyrare än den indiska middag vi åt senare på kvällen)


Idag rullar bussen vidare mot multikulturella Penang, som alla höjer till skyarna! Vi är mycket förväntansfulla! 

XXO thepearlandthefly 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar