söndag 24 november 2013

Langkawi, äntligen rofyllt ö-liv

En 3-timmars båtfärd med lokal färja tog oss från gränderna i Georgetown. Penang, till stränderna i Langkawi. 

En trevlig taxitur senare anlände vi till The cottage Langkawi, vårt hem för de närmsta dagarna. Första intrycket av Cenang Beach; rofyllt lunkande människor med ingen stress i världen.

Vi vaknade morgonen efter och möttes av en grå himmel. Flugan föreslog en vespa tur och Pärlan var inte sen att haka på. Sagt och gjort, en vespa hyrdes och efter att ha "raggat" upp två killar från Kamerun som bor på vårt hostel började vi färden mot "the seven waterfalls", "the black Beach" och "mount Raya". Fördelen med att ha två personliga guider är att slippa kartläsningen. 

Efter några svajiga vänster- och högersvängar (de kör ju för tusan på fel sida här) började vi få in stilen och vespa-turen blev en fantastisk upplevelse av frihet på vägarna. När sedan utsikten från våra olika sights var makalös och solen kröp fram, ja då  var känslan underbar. 




Som ni ser börjar färgen så sakta komma :) we love it!

Idag när vi vaknade möttes vi av en lika grå himmel, men när (äntligen) Piff (aka Mattias) dök upp verkade han tagit med sig solen och efter en rask frukost tog vi sikte på playan. 


Dagen har varit helt fantastisk! Solen har bränt och vattnet har svalkat. Flugan gick på snäck-jakt och Piff fick placeras i skuggan efter en del röda inslag (Läs han trodde han kunde slippa undan solkrämen i ett tappert försök att hinna ikapp vår brunhet).


Middag bestående av fräscha musslor och räkor tillagade med thailändsk touch blev ett perfekt avsluta på en underbar semesterdag. Ö-livet börjar färga av sig på oss och lunket börjar infinna sig även hos oss.

1 kommentar:

  1. Alltså åååååååh! Vad underbart ni har det! /Natchos

    SvaraRadera